Opleidingen

Sharing is caring 

Omnivent Storage Academy (OSA) is hét kennis- en opleidingscentrum voor de akkerbouwbranche en is opgezet door Omnivent in samenwerking met kennispartners als de Wageningen Universiteit, Aeres Praktijkcentrum,  CAH Vilentum en organisaties als de NIVAP, NAO en PCA (zie ook onze kennispartners). 

Sinds de start in 2015 heeft deze samenwerking geresulteerd in een aantal opleidingen. Een van de opleidingen die de OSA aanbiedt, is een cursus die dieper ingaat op de belangrijkste aspecten, de essentiële kennis en wetenswaardigheden over het bewaren van aardappelen en uien. Deze basiskennis wordt gedurende 1 dag behandelt waarna u meer weet en vol kennis een nieuw bewaarseizoen tegemoet gaat. 

De opleiding: Store Management. "De essentie van bewaren", behandelt de volgende onderwerpen:

  1. Fysiologie van de aardappel en ui
  2. Bewaarprincipes
  3. Bewaarsystemen
  4. Luchteigenschappen
  5. Bewaarproces
  6. Automatisering

Deze cursus is bedoelt voor:

Agrariërs / akkerbouwers, agrarisch ondernemers, medewerkers uit de verwerkende industrie, plant- en teeltdeskundigen, agrarisch bedrijfsverzorgers, loonwerkers en natuurlijk geïnteresseerden die hun kennis al dan niet professioneel verder willen vergroten.

Wat weet u na deze opleiding?

U kunt een betere aansluiting vinden en cruciale keuzes maken in het logistiek proces van oogst naar de bewaring en tijdens de bewaring bent u scherper op het tijdig bijsturen zodat u de beste kwaliteit en het minste bewaarverlies heeft tijdens het bewaarseizoen. Daarnaast geeft de opleiding u handvatten om op een efficiëntere manier om te gaan met de processen in uw bewaring zodat u ook uw operationele kosten beter in de hand houdt. De energiebesparingen die u kunt realiseren tijdens het bewaarseizoen zullen u verbazen. Duurzaamheid is voor Omnivent een belangrijk uitgangspunt bij het ontwerp en realisatie van bewaarsystemen zoals de integratie van zonnepanelen en windmolens, de zogenaamde Energie Management Systemen (EMS). 

De data voor deze opleiding: 

U kunt uw interesse voor deze cursus kenbaar maken via dit contactformulier 

Kosten voor deze opleiding:

Neemt u contact met ons op zodat we u meer informatie over deze opleiding en overige opleidingen kunnen toesturen.


Overige opleidingen die worden aangeboden door de Omnivent Storage Academy zijn: 

  • Advanced Store Management Opleiding
  • Ziekte beheersing van aardappelen of uien in de bewaring
  • Optimaal gebruik van uw installatie
  • Ontwerp van een bewaring

Het is ook mogelijk om een op maat gemaakte opleiding te verzorgen, informeer bij Omnivent naar de mogelijkheden. 

Heeft u behoefte aan meer informatie over opleidingen dan kunt u contact opnemen met ons hoofdkantoor. Of laat u een bericht achter via het contactformulier en wij zullen u inlichten over het opleidingsaanbod. Wanneer u zich inschrijft voor onze nieuwsbrief houden wij u ook altijd op de hoogte over ons opleidingsaanbod en van de planning de opleidingen.

Actueel