Advies

Voor het beste resultaat delen wij onze kennis met u. Lees op deze pagina over onze actuele adviezen.

Drogen wondhelen (ACT), De luikpositie hangt af van de kanaaltemperatuur. Het programma werkt alleen tussen een minimum en maximum producttemperatuur.

Zie bijgaand document voor een grafische weergave van de luikenregeling.

Zie bijgaand document voor een grafische weergave van de kachelregeling.

Intensief drogen (OmniCuro), De luikpositie hangt af van de kanaaltemperatuur. Het programma werkt alleen tussen een minimum en maximum producttemperatuur.

Zie bijgaand document voor een grafische weergave van de regeling.

Inschuren. Wat zijn de beste instellingen bij het inschuren?

Zie bijgaand document voor de instellingen voor aardappel.

Zie bijgaand document voor de instellingen voor uien.

Advies aardappelen drogen

Omnivent heeft een hulpmiddel ontwikkelt om storemanagers en akkerbouwers te helpen tijdens de start van het bewaarseizoen. 

Dit advies is bedoeld als richtlijn voor het instellen van het bewaarsysteem tijdens de bewaarfase en in het bijzonder tijdens het inschuren en het drogen. Dit advies is sterk afhankelijk van de kwaliteit van de aardappels, de product omstandigheden tijdens het inschuren en de weersomstandigheden. Dit advies komt echter zeer goed van pas als u het beste uit uw bewaring wilt halen. Dagelijkse aanpassingen in de instellingen zijn eventueel gepast voor het garanderen van topkwaliteit.  U kunt deze richtlijnen gebruiken voor de ACT-20/40 en OmniCuro automatiseringslijn.Voor het beste resultaat blijft het van belang om naast een uitgemeten bewaarplan zelf de fysieke staat van de aardappels te blijven controleren. 

Download hier het adviesdocument.

Een overzicht van de beschikbare kiemremmers, september 2019 (in het Engels)

Advies uien drogen 

Omnivent ontwikkelde een hulpmiddel om store managers en akkerbouwers te helpen tijdens de opstartfase van de opslagperiode van uien. 

Het adviesdocument is bedoeld als richtlijn voor het instellen van het bewaarsysteem tijdens de droog-en bewaarfase. Hoewel het advies sterk afhankelijk is van de kwaliteit van de uien en de productomstandigheden tijdens het inschuren en de weersomstandigheden, biedt het document houvast bij de optimalisatie van de start van het bewaarseizoen. Natuurlijk kunnen aanpassingen gewenst zijn op basis van dagelijkse inspectie van de uien.

Voor het beste resultaat blijft het van belang om naast een uitgemeten bewaarplan zelf de fysieke staat van de uien te blijven controleren.

Download hier het adviesdocument (.pdf)

 

Actueel