In beeld

Never change a winning team

‘Wat vanaf moment één erg belangrijk was bij de inrichting van de nieuwe schuur, was de flexibiliteit in het drogen en bewaren van aardappelen’

Propaan CO2 koeling in bewaring Heemels

Voor Heemels Agro realiseerde Omnivent met MB Koeltechniek een duurzame bewaring met EC ventilatoren en mechanische koeling op basis van Propaan CO2.

Geweldig resultaat met onze zuiginstallaties

Een hoogwaardig akkerbouwbedrijf runnen in het poldergebied rond Anna Paulowna? Het idee alleen al zal in de eeuwen voor 1870 voor een groot gelach gezorgd hebben.

Omnivent in beeld

Bijna 70 jaar is Omnivent internationaal partner voor bewaaroplossingen. De bedrijven binnen de 'Omnivent Group' zorgen voor een compleet afgestemd aanbod.

Computergestuurde bewaring biedt prachtige mogelijkheden

De recente kistenbewaring van John en Corné Jacobs heeft drie koelcellen en biedt ruimte om een extra cel bij te bouwen. Geautomatiseerde bewaring is relatief nieuw voor de broers. Toch zijn zij overtuigd van de extra mogelijkheden die automatisering van de bewaring met zich meebrengt.

Samen vanuit de praktijk ontwikkelen

Maatschap De Clerck uit Swifterbant maakt deel uit van de OmniCuro pilotgroep: ‘We willen dat stapje extra maken. We gaan op onderzoek uit en doen kennis op. We brengen informatie, waarden en krachten bij elkaar. Zo lopen we voorop en bepalen wij onze eigen koers’

Indrukwekkende bewaarschuur voor uien

“Mensen vragen zich bezorgd af of ik misschien in een midlife-crisis zit, maar nee hoor, ik had gewoon zin in een nieuwe uitdaging”, lacht Willy Dickmann (55) uit Dronten. Terwijl ondertussen de laatste hand aan de bouw van een enorme bewaarschuur voor uien wordt gelegd, vertelt Willy hoe het allemaal begon in 1962.

Een compleet nieuwe wereld

VOF Van Zanten, bestaande uit Coen, Leny en John van Zanten, is 42 jaar lang een toonaangevende veehouderij geweest. ‘Als bekende fokker hadden we veel succes in de veehouderij.’ Toch besloten vader Coen en zoon John in 2012 het roer radicaal om te gooien.

Vertrouwen is het sleutelwoord

'Zowel de uiencel als de nieuwe aardappelbewaring worden nu aangestuurd door de ACT40 en dat is maar goed ook.' In 2012 dachten ze een partij goede uien in de schuur te hebben, maar niets bleek minder waar...

CO2-afzuiging werpt vruchten af

De grond rondom Hollands Diep is door middel van eb en vloed ontgonnen. Zo is veel grond van origine slipgrond, maar bevat het land ook grove grond en lichte grond. Er is een duidelijk verloop van zware grond naar minder zware grond...

Kennis is de kern van bewaren

Todat Arjan Prins kennis maakte met de bewaartechnieken van Omnivent, kende hij alleen de bewaringstechnieken van een leverancier uit Emmeloord. “Omnivent bood me een beter programma voor een goede prijs".

Hegge bouwt onder architectuur

Eind 2008 startte Hegge met de bouw van een nieuwe bewaarschuur met zuigventilatiesysteem. Geïnteresseerd geraakt door de architectuur die hij bij een paardenboerderij in de omgeving had gezien, heeft Hegge ook zijn schuur onder architectuur laten bouwen. En dat er is nagedacht over functionaliteit, duurzaamheid en ontwerp valt direct op.

Actueel