Koelen

Koelsystemen en  

Naast de mechanische koelsystemen, levert Omnivent steeds vaker koelmachines met een hoog eigen koelvermogen. Is de buitenlucht temperatuur geschikt voor de koeling, dan gebruikt het systeem deze automatisch door de mengluchtklep open te zetten.

Door technieken samen te voegen ontwikkelde Omnivent in 2008 een noviteit voor agrarische toepassingen op het gebied van koeling. In samenwerking met de bedrijven Climalife en Daikin installeerde Omnivent haar eerste milieuvriendelijke koeling. Deze koeling onderscheidt zich van de conventionele koeling door Thermera® als koelmiddel te gebruiken in combinatie met een waterchiller systeem. Thermera® is een natuurlijk bijproduct in de suikerindustrie. Een absolute primeur in de bewaartechnieken.

Houd het hoofd koel met Omnivent 

  • conventionele installatie voor bulkopslag 
  • compacte Fricomobile koelunits, uitermate geschikt voor kistenbewaring 
  • milieuvriendelijke koeling met Thermera®

Voedselveilig en milieuvriendelijk

Koeltechnieken liggen onder druk door steeds strengere milieunormen. Synthetische koudemiddelen worden op termijn gedeeltelijk of geheel verboden en milieuvriendelijke toepassingen zijn niet meer weg te denken in de bewaring. Met het koeltechnisch bedrijf MB Koeltechniek als zusterbedrijf, biedt Omnivent een hoogwaardige, milieuvriendelijke (vrij van synthetische koudemiddelen) en energiezuinige koeling geschikt voor renovatie of nieuwbouw. Denk bijvoorbeeld aan een propaan-Co2 installatie, ammoniak-Co2 of ammoniak pompsysteem.

  • Voedselveilige koeling
  • Gebruik van natuurlijke koudemiddelen
  • Energie efficiënt
  • Duurzaam en milieuvriendelijk
  • Subsidies en fiscale regelingen mogelijk


Omnivent helpt bij uitfasering koelmiddel R22

Veel vakbladen hebben al gepubliceerd over het verbod op koelmiddel R22, ook wel HCFK-22 of Freon genoemd. Klimaat-beheersingssystemen die ouder zijn dan 10 jaar, gebruiken R22 als koelmiddel. R22 is bijzonder schadelijk voor de ozonlaag. Om verdere aantasting te voorkomen is tijdens de klimaattop in Kyoto besloten chloorhoudende koudemiddelen wereldwijd uit te faseren.

Vanaf 1 januari 2010 is het niet meer toegestaan om koel-, vries- en airconditioninginstallaties die gevuld zijn met R22, bij te vullen met nieuw R22. Bijvullen mag op dit moment alleen nog met geregenereerde (teruggewonnen bewerkte) R22. Vanaf 1 januari 2015 mogen er helemaal geen R22 of met R22 gemengde servicekoudemiddelen worden gebruikt.

Onderhoud op deze systemen is vanaf dan ook verboden. Deze regelgeving kan zorgen voor onrust en vergt de nodige aanpassen voor sommige koel-installaties. Omnivent begeleidt en geeft advies in dit traject. Omnivent denkt mee en adviseert installatie-mogelijkheden die duurzaam, kostenefficiënt maar bovenal passend zijn. Voor meer informatie neemt u contact op met ons hoofdkantoor of rechtstreeks met MB Koeltechniek.