Actueel

Open dag bewaarschuur Kloppenburg

Vrijdag 15 februari organiseerden Bouwbedrijf Lont en Omnivent met diverse partners en leveranciers een open dag ter gelegenheid van de realisatie van de nieuwbouw bewaarschuur voor 2200 ton pootgoed bij Akkerbouwbedrijf Kloppenburg in Munnekezijl (Olde Borchweg 65).

Bouwbedrijf Lont ontwierp en bouwde de bewaarschuur waarbij Omnivent de inrichting van de bewaarschuur verzorgde. Het sleutelwoord bij de nieuwe bewaarschuur was ‘flexibiliteit’. Zo is om praktische redenen een verbinding tussen de oude en de nieuwe schuur gerealiseerd. Deze verbinding is gebouwd met slimme koppeling van brandwerend materiaal. De flexibiliteit van de bewaarschuur komt verder terug in de logistieke mogelijkheden van de schuur, uitgebreide automatisering, de droogmogelijkheden en de 5 bewaarcellen die in grootte variëren.

Bij het bouwen is er door Lont gekeken naar hoogwaardige isolatiematerialen, zo zijn ze uit eindelijk bij het materiaal RC uitgekomen (RC = 7). Lont begeleidde bovendien het complete vergunningentraject.

Met OmniCuro, de slimme bewaarautomatisering van Omnivent, houdt Kloppenburg continu zicht op de situatie in de bewaring. OmniCuro regelt onder andere de condens drooginstallatie waarmee gedroogd kan worden zonder toepassing van buitenlucht. Ideaal bij natte seizoenen, zoals oogstjaar 2017.

Om kleingebruiker te blijven, heeft Kloppenburg gekozen voor het EMS (energie management systeem) van Omnivent. Dankzij het EMS in OmniCuro, wordt overbelasting van het energienetwerk voorkomen. Door het actuele gebruik van stroom te meten en ervoor te zorgen dat de apertuur gefaseerd inschakelt kan Kloppenburg prima uit de voeten met zijn 80 Ampère en kan hij de volledige koeling laten draaien zonder dat de stoppen eruit vliegen.


Tijdens de open dag op 15 februari in de hypermoderne bewaarschuur met veel nieuwe technologieën maken geïnteresseerden kennis met alle partners die tijdens de bouw een rol gespeeld hebben. Ook aan de kinderen is gedacht!

 

Actueel

Facebook

Omnivent Tweets