Actueel

Advies aardappelen drogen

Omnivent heeft een hulpmiddel ontwikkelt om storemanagers en akkerbouwers te helpen tijdens de start van het bewaarseizoen. 

Dit advies is bedoeld als richtlijn voor het instellen van het bewaarsysteem tijdens de bewaarfase en in het bijzonder tijdens het inschuren en het drogen. Dit advies is sterk afhankelijk van de kwaliteit van de aardappels, de product omstandigheden tijdens het inschuren en de weersomstandigheden. Dit advies komt echter zeer goed van pas als u het beste uit uw bewaring wilt halen. Dagelijkse aanpassingen in de instellingen zijn eventueel gepast voor het garanderen van topkwaliteit.  U kunt deze richtlijnen gebruiken voor de ACT-20/40 en OmniCuro automatiseringslijn.Voor het beste resultaat blijft het van belang om naast een uitgemeten bewaarplan zelf de fysieke staat van de aardappels te blijven controleren. 

Download hier het adviesdocument.

Is de kwaliteit van uw aardappels gemiddeld slecht? Is er veel rot aanwezig? Zijn de weersomstandigheden uitdagender dan normaal? Neem dan direct contact op met de Omnivent Storage Coach of een van de vertegenwoordigers! 

Facebook

Omnivent Tweets